//
you're reading...
Nieuws

Kerk in Nood: “Veel mediaberichtgeving uit Syrië is fout!”

De Syrische jeugd schaart zich achter president Assad en hun land.

RKNIEUWS.NET – KONIGSTEIN – 6 juli 2012 – De internationale katholieke hulporganisatie Kerk in Nood vindt dat de mediaberichtgeving over de situatie in Syrië heel kritisch en met de grootste voorzichtigheid moeten benaderd en gelezen worden.

Pater Andrzej Halemba, de verantwoordelijke voor de projecten in Syrië verklaart: “Ik ben voortdurend in contact met de vertegenwoordigers van de Kerk in Syrië. Sommige reportages van westerse media worden er met grote verontwaardiging onthaald. De mensen voelen zich gebruikt en misleid door de internationale media. Ze beklagen er zich over dat het Westen er alleen op uit is om de eigen belangen na te streven.” Kerk in Nood, zo vervolgt hij, heeft als eerste taak de mensen in nood te helpen en hoeft zich niet te mengen in het politieke debat. Maar het is nodig te begrijpen “dat de situatie in het land veel complexer en moeilijker is dan wat de media er in het Westen van maken. Veel Tv-makers draaien heel slordige reportagen. Ze lijken te negeren dat er ook tussen de verschillende moslimgroepen religieuze spanningen heersen en dat stammentwisten en wraakacties aan de orde van de dag zijn. Bovendien is er door de politieke instabiliteit een stijgende criminaliteit.”

Een vertegenwoordiger van de Kerk, die om veiligheidsredenen anoniem wenst te blijven, vertelde aan Halemba: “We zijn de getuigen van grove vervalsingen die een kleine betoging van vijftig personen schaamteloos opblazen tot een demonstratie van honderden en duizenden personen. Foto’s worden in studio’s aan elkaar geplakt, speciaal met het doel de publieke opinie te misleiden. Ogengetuigenverslagen worden genegeerd in naam van een zogenaamd hoger belang. Bovendien gebruikt men oude beelden uit de oorlog in Irak en in andere conflicthaarden om een beeld te schetsen van de situatie in Syrië.

Halemba voegde eraan toe dat Kerk in Nood zeer bezorgd is om de situatie van de mensen in het land. Daarom maakt ze noodhulp vrij ter waarde van 130.000 euro, voornamelijk voor christelijke families die zich in een noodsituatie bevinden. Een som van 50.000 euro is speciaal gereserveerd voor de christenen die in de val zitten in het oude centrum van de stad Homs. Ze zijn in levensgevaar omdat alle toevoerlijnen zijn afgesneden. Een vertegenwoordiger van de Kerk zei nog: “Het is zo goed als zeker dat men deze mensen nu gebuikt worden als een menselijk schild.” Maar als we snel hulp kunnen aanvoeren, dan kan hun situatie er snel op vooruitgaan.

Bron: RKNieuws.net

Discussion

No comments yet.

Leave a comment