//
you're reading...
Nieuws

De anti-Assad berichtgeving van Harald Doornbos in Syrië

Doornbos toont een poster van de gevallen Libische leider.

Fotogalerij: prullaria van Gaddafi

IRAANS EN SYRISCH NIEUWS – 16 augustus 2012 – De journalist Harald Doornbos laat uit zijn berichtgeving duidelijk merken dat hij een fervent tegenstander is van de regering Assad en sterke sympathieën voelt voor de gewapende opstand. Dit leidt tot een berichtgeving die uitermate gekleurd is, zoals dat eigenlijk altijd het geval is bij wat wel ‘embedded journalism‘ wordt genoemd. Op World Mathaba wordt hij zelfs al beschreven als een propaganda-journalist.

Op het moment van schrijven is Harald Doornbos in gebieden waarin de FSA veel invloed heeft. Hij reist samen met collega-journaliste Jenan Moussa met opstandelingen mee vanuit Turkije. Hij beschrijft op 16 augustus hoe een dorp tussen Aleppo en Hama wordt gebombardeerd door het Syrische leger.

Laat ik eerst zeggen dat ik het natuurlijk ook dapper vindt dat hij zich in Syrië durft te begeven en in ieder geval het perspectief van de gewapende bendes toont voor de wereld. Het is makkelijk hier vanuit Nederland een blogje te schrijven terwijl hij toch maar mooi zijn leven in gevaar brengt. Het lijkt me dan ook niet handig om Harald Doornbos zelf onder deze omstandigheden te betrekken in deze discussie.

Ik haal Harald Doornbos aan omdat hij in mijn ogen symbool staat voor de westerse journalist in het algemeen. In Libië heeft hij zich ook precies zo gedragen zoals een westerse journalist dat hoort te doen, namelijk het standpunt van de westerse regeringen zoveel mogelijk onderstrepen en verdedigen.

Lees het volledige artikel

Meer nieuws over Syrië en Iran op: Iraans en Syrisch Nieuws

.

Discussion

No comments yet.

Leave a comment