//
you're reading...
Nieuws

De Syrische regering is niet geïsoleerd

De echte vrienden van Syrië.

Bron – door Tony Cartalucci (vertaald door Quoriana)

WORLD MATHABA – 18 augustus 2012 – Iran heeft onlangs in Teheran een vergadering van vertegenwoordigers van dertig landen georganiseerd, waaronder Rusland, China, India, Pakistan, Indonesië, Sri Lanka, Ecuador, Afghanistan, Algerije, Irak, Oman, Turkmenistan, Venezuela, Cuba, Jordanië, Palestina en vele anderen, in een poging de Syrische regering te steunen in hun strijd tegen de buitenlandse machten die het land trachten te destabiliseren. Op de agenda stonden ondermeer oproepen tot de beëindiging van de veelvuldige bewapening van de terroristen die in Syrië actief zijn, voorstellen om een serieus staakt-het-vuren tot stand te brengen, de coördinatie van humanitaire hulp aan Syriërs die zijn getroffen door het geweld en het verlenen van steun aan de Syrische bevolking om hervormingen door de voeren zonder tussenkomst van buitenaf.

Tijdens deze unieke vergadering waren vertegenwoordigers van meer dan de helft van de wereldbevolking aanwezig, iets dat aangeeft dat de Syrische regering blijkbaar niet zo “geïsoleerd” is als de Westerse imperialisten ons willen laten geloven.

Ten tijde van de vergadering werd het eens te meer duidelijk dat de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, NAVO-lid Turkije en leden van de “Gulf Cooperation Council” (zoals Saoedi-Arabië en Qatar) wapens, geld en andere middelen sturen naar de buitenlands militanten in Syrië die rechtstreekse banden met Al Qaeda hebben. Onder hen bevinden zich militanten van de “Libyan Islamic Fighting Group” (LIFG) die opmerkelijk genoeg zowel door de Verenigde Staten als door Groot-Brittannië worden aangemerkt als “een buitenlandse terroristische organisatie” respectievelijk als “terroristische organisatie”.

Terwijl buitenlandse militanten Syrië binnen blijven komen en in toenemende mate buitenlandse steun krijgen, escaleert het sektarische geweld in het land. De VN hebben categorisch gefaald om de Westerse sponsoring van het internationale terrorisme in Syrië te veroordelen. Het lijkt erop dat veel landen, inclusief de aandeelhouders van het Brits-Amerikaanse stelsel, zich hebben bedacht met betrekking tot het thans in toenemende mate onhoudbaar wordende doel dat het westen aanvankelijk nastreefde (namelijk de zogenaamde “oorlog tegen terrorisme”).

Eerder deze maand, tijdens een door Saoedi-Arabië en Qatar gesponsorde en door de Verenigde Staten en Groot-Brittannië gesteunde VN-resolutie, heeft een groot aantal landen ofwel tegen gestemd, ofwel zich onthouden van stemmen, ofwel ervoor gekozen de stemming niet bij te wonen, waaruit blijkt dat de steun voor de zogeheten “Washington consensus” tanende is.

Na de acties van de Verenigde Staten, de GCC en de NAVO in Libië die ten doel hadden sektarische militanten te steunen teneinde een door het Westen gecreëerde “overheid” aan de macht te brengen, hebben velen een andere visie gekregen op de bepalende factor van het “internationale recht” – temeer daar dit recht werd misbruikt onder het mom van “responsibility to protect” (verantwoordelijkheid om te beschermen). Nu het duidelijk is geworden dat het Westen ook Syrië tracht te destabiliseren, raakt men wereldwijd steeds meer doordrongen van de ware aard van de zogenaamde “Syrische rebellen” en van het feit dat velen van hen buitenlandse terroristen zijn die gruwelijke misdaden begaan. De VN slagen er blijkbaar niet in om hier tegen op te treden, sterker nog, haar rol in het faciliteren van wat uiteindelijk niets minder is dan militaire agressie brengt het internationale recht juist in gevaar.

Het Westen wacht nu de ondankbare taak om een door henzelf gecreëerd dilemma op te lossen, aangezien zij enerzijds de aanwezigheid van Al Qaeda terroristen in Syrië willen aanwenden als excuus voor militaire interventie in dat land, terwijl zij tegelijkertijd dezelfde terroristen bestempelen als vrijheidsstrijders en de helden van de “Syrische revolutie” In dit verband verklaart een opmerkelijk artikel door het door de Fortune 500-funded gesponsorde “Council on Foreign Relations”, getiteld “Al-Qaeda’s Specter in Syria“:

“De Syrische rebellen zou vandaag de dag aanzienlijk veel zwakker zijn zonder Al Qaeda-strijders in hun gelederen. In grote lijnen zijn de strijders van het “Vrije Syrische Leger” (VSL) uitgeput, verdeeld, chaotisch en ineffectief. Ze voelen zich ook in toenemende mate door het Westen in de steek gelaten, wat leidt tot meer immoreel gedrag tijdens hun gevechten met het meer professionele en beter bewapende Syrische leger. Al Qaeda-strijders kunnen echter een goede invloed uitoefenen op het verbeteren van de moreel. De toestroom van jihadisten draagt bij aan discipline en religieus fanatisme, het levert oorlogservaring uit Irak en financiering van soennitische sympathisanten in de Golf, en het belangrijkste, het staat garant voor dodelijke resultaten. Kortom, het VSL heeft Al Qaeda dringend nodig.”

Het moge duidelijk zijn dat geen enkele zichzelf respecterende natie, of op zijn minst een natie die geïnteresseerd is in zelfbehoud, het destabiliseren van Syrië door buitenlandse machten met onoprechte motieven, machten die geregistreerde terroristen hun vuile werk laten opknappen, door de vingers kan zien. Als dergelijke tactieken niet worden veroordeeld en niet worden stopgezet, zal eenzelfde truc op korte termijn eveneens worden gebruikt in andere landen, waaronder leden van de conferentie van de dertig landen die onlangs werd gehouden in Iran, of zelfs tegen leden van de Amerikaans-Britse “Vrienden van Syrië”.

Terwijl Hillary Clinton met NAVO-lid Turkije onderhandelt over “no-fly-zones” in Syrië, laat de succesvolle Teheran-conferentie zien dat dergelijke daden van agressie slechts van één kant komen en slechts blijk geven van een verdere ondermijning van de door het Westen zelf gecreëerde “internationale orde”. Een toenemend aantal landen heeft zich inmiddels nadrukkelijk uitgesproken tegen de volgende zet van Wall Street en Londen in Syrië.

Iran is van plan om later deze maand nogmaals eenzelfde conferentie te organiseren.

Conferentie in Iran

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u luisteren naar de eerste helft van het (Engelstalige) programma van Dr. Webster Tarpley van 11 augustus op World Crisis Radio. Er is ook nog deze video: Tehran Conference belies US Syria claims: Webster Tarpley.

Bron: World Mathaba.

Discussion

No comments yet.

Leave a comment